Er worden elke dag kraakverse groenten en fruit in onze depots geleverd. En een dag later liggen ze al meteen in onze rekken. Bovendien komen die groenten en fruit zoveel mogelijk van Belgische telers. Ook bij ons vers vlees vind je de Belgische driekleur op tal van producten terug. Zo ondersteunen we de Belgische telers & economie én beperken we ook de impact van transport op het milieu.
Kortom bij Lidl vind je verse, lokale topproducten tegen een zachte prijs.
Het familiebedrijf van vader Fons en zoon Jan Nooyens uit Ravels, levert al een paar jaar het gros van zijn oogst rechtstreeks aan Lidl. Door niet via de veiling te passeren maar direct aan Lidl te leveren, wordt heel wat nodeloos transport vermeden en geraken de asperges twee dagen sneller en dus verser bij de klant.
Dankzij teler Yves uit Balegem (Primalof) ligt er elke dag vers witloof in onze rekken. Het witloof kweken werd van vader op zoon doorgegeven, maar Yves drukte zijn stempel op de zaak door duurzaamheid voorop te zetten. Een visie die perfect aansluit bij de werkwijze van Lidl. Zo wordt het water meermaals hergebruikt en investeerde hij in een extra geïsoleerde loods om het energieverbruik te beperken.
Onze wortelen komen van bij Group Verduyn uit Kortemark, een echt familiebedrijf waar de tijd niet stilstaat. Ze investeerden o.a.in groene energie en in het recycleren van afvalwater. Zo zijn onze wortelen lokaal, duurzaam en bovendien superlekker.
Onze kroppen sla komen van bij De Glastuin uit Kontich. Het productieproces neemt zo'n 7-8 weken in beslag. Ze investeerden in o.a. warmte via warmtekrachtkoppeling en maken gebruik van een eb- en vloedsysteem. Zo zijn onze kroppen sla lokaal, duurzaam geteeld en bovendien superlekker.
De biokommers van teler Krist worden volledig geteeld volgens het seizoen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van artificiële belichting om de zomerzon na te bootsen in de winter. Dit bespaart ook heel wat energiegebruik.
Het planten gebeurt half februari, wanneer de dagen langer worden. Daarnaast maakt Krist gebruik van moderne technieken als warmtekrachtkoppeling, waardoor er bijna geen CO2-uitstoot is omdat de planten de geproduceerde CO2 meteen opnemen in hun groei.
Chemische bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. In plaats daarvan worden biologische bestrijders ingezet zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en zweefvliegen.
Onze biokomkommers groeien trager dan de niet-biologische variant. Daardoor zijn ze minder waterig en hebben ze meer smaak. Bovendien bevatten ze van nature heel veel vitamines en mineralen. En bio is niet alleen goed voor jou, maar ook nog eens voor het milieu. Bio-logisch, toch?
De krieltjes van Lidl worden geteeld op geïrrigeerde velden waardoor ze (ondanks de warme zomers) toch vastkokend en van topkwaliteit blijven. Ze worden speciaal op grootte geselecteerd zodat ze mooi gelijkmatig zijn. Je kan krieltjes perfect met de schil eten, want daar zitten heel wat voedingsstoffen in. Minder schilwerk dus, daar kan je alleen maar blij van worden!
Fruit- en groentenexportbedrijf Vergro pakte twee jaar geleden uit met de eerste oogst van deze rode Red Modoc-peer. Dit past volledig in onze strategie om zoveel als mogelijk in te zetten op lokale producten. Door de rechtstreekse samenwerking met Vergro hoeven we ook niet langer via veilingen of groothandels te passeren. En dat heeft een positief effect op de prijs die de producent krijgt en op de prijzen in de winkels.
Wat de Red Modoc bijzonder maakt, is de dieprode kleur. Zowel in de koelkast als op kamertemperatuur bewaart de peer erg lang. Hij heeft een bijzonder zoete smaak en je kan hem gemakkelijk uit het vuistje eten of stoven.
De naam Red Modoc gaat verwijst naar een Amerikaanse indianenstam, afkomstig uit de regio waarvan de peer oorspronkelijk vandaan komt.
De familie Verplancke uit Diksmuide is reeds 3 generaties actief in de vleesveehouderij. Kevin streeft naar het innovatief fokken van Belgisch witblauw. De teelt van eigen ruwvoeders op het bedrijf zorgt voor een een smaakvol stuk vlees. Alle runderen bevinden zich in grote ruimtes, volledig ingestrooid, die het dierenwelzijn extra bevorderen.
De familie Wouters uit de Noorderkempen is reeds generaties actief in de kippenhouderij. Herman Wouters werkt er samen met zijn zonen, die ook in het bedrijf zijn gestapt. De kippen groeien op met 100% plantaardige voeding van Belgische leveranciers. Hun welzijn is erg belangrijk en daarvoor gebruikt het bedrijf de modernste technieken. Zo zitten de diertjes op een bed van vlas en houtkrullen in de stallen. De kuikentjes worden ook daar geboren zodat ze niet van ergens anders moeten worden vervoerd.
Het Nederlandse familiebedrijf Sea Fresh levert zijn heerlijke verse vis reeds jarenlang aan Lidl. De zalm wordt verantwoord gekweekt in de prachtige heldere fjorden van Noorwegen en draagt het ASC-keurmerk.