Elke dag een verse aanlevering Belgische topproducten

Groenten & fruit               Vlees & vis

 

Er worden elke dag kraakverse groenten en fruit in onze depots geleverd. En een dag later liggen ze al meteen in onze rekken. Bovendien komen die groenten en fruit zoveel mogelijk van Belgische telers. Ook bij ons vers vlees vind je de Belgische driekleur op tal van producten terug. Zo ondersteunen we de Belgische telers & economie én beperken we ook de impact van transport op het milieu. 

 

Kortom bij Lidl vind je verse, lokale topproducten tegen een zachte prijs.

Groenten & fruit

Asperges

Teler familie Nooyens uit Ravels

Verschillende jaren trouwe leverancier van onze asperges

Het familiebedrijf van vader Fons en zoon Jan Nooyens uit Ravels, levert al een paar jaar het gros van zijn oogst rechtstreeks aan Lidl. Door niet via de veiling te passeren maar direct aan Lidl te leveren, wordt heel wat nodeloos transport vermeden en geraken de asperges twee dagen sneller en dus verser bij de klant. 

Ontdek meer
Witloof

Teler Yves uit Balegem

Leverancier van ons vers witloof sinds 2010

Dankzij teler Yves uit Balegem (Primalof) ligt er elke  dag vers witloof in onze rekken. Het witloof kweken werd van vader op zoon doorgegeven, maar Yves drukte zijn stempel op de zaak door duurzaamheid voorop te zetten. Een visie die perfect aansluit bij de werkwijze van Lidl. Zo wordt het water meermaals hergebruikt en investeerde hij in een extra geïsoleerde loods om het energieverbruik te beperken.

Wortelen

Teler Alexander uit Kortemark

Leverancier van onze verse wortelen sinds 2012

Onze wortelen komen van bij  Group Verduyn uit Kortemark, een echt familiebedrijf  waar de tijd niet stilstaat. Ze investeerden o.a.in groene energie en in het recycleren van afvalwater. Zo zijn onze wortelen lokaal, duurzaam en bovendien superlekker. 

Kropsla

Teler Wouter uit Kontich

Leverancier van onze verse kropsla sinds 2012

Onze kroppen sla komen van bij De Glastuin uit Kontich. Het productieproces neemt zo'n 7-8 weken in beslag. Ze investeerden in o.a. warmte via warmtekrachtkoppeling en maken gebruik van een eb- en vloedsysteem. Zo zijn onze kroppen sla lokaal, duurzaam geteeld en bovendien superlekker.

Biokomkommers

Teler Krist Hamerlinck uit Assenede

Leverancier van onze biokomkommers sinds 2016

De biokommers van teler Krist worden volledig geteeld volgens het seizoen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van artificiële belichting om de zomerzon na te bootsen in de winter. Dit bespaart ook heel wat energiegebruik. 

Het planten gebeurt half februari, wanneer de dagen langer worden. Daarnaast maakt Krist gebruik van moderne technieken als warmtekrachtkoppeling, waardoor er bijna geen CO2-uitstoot is omdat de planten de geproduceerde CO2 meteen opnemen in hun groei. 

Chemische bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. In plaats daarvan worden biologische bestrijders ingezet zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en zweefvliegen. 

Onze biokomkommers groeien trager dan de niet-biologische variant. Daardoor zijn ze minder waterig en hebben ze meer smaak. Bovendien bevatten ze van nature heel veel vitamines en mineralen. En bio is niet alleen goed voor jou, maar ook nog eens voor het milieu. Bio-logisch, toch?

Krieltjes

Teler Baudouin Dewulf uit Geer

Leverancier van onze krieltjes sinds 2005

De krieltjes van Lidl worden geteeld op geïrrigeerde velden waardoor ze  (ondanks de warme zomers) toch vastkokend en van topkwaliteit blijven. Ze worden speciaal op grootte geselecteerd zodat ze mooi gelijkmatig zijn. Je kan krieltjes perfect met de schil eten, want daar zitten heel wat voedingsstoffen in. Minder schilwerk dus, daar kan je alleen maar blij van worden!

Vlees & vis

Chateaubriand

Teler familie Verplancke uit Diksmuide

Reeds verschillende jaren trouwe leverancier van onze chateaubriand

De familie Verplancke  uit Diksmuide is reeds  3 generaties actief in de  vleesveehouderij. Kevin streeft naar het innovatief fokken van Belgisch witblauw. De teelt van eigen ruwvoeders op het bedrijf zorgt voor een een smaakvol stuk vlees. Alle runderen bevinden zich in grote ruimtes, volledig ingestrooid, die het dierenwelzijn extra bevorderen.

Kipschnitzels

Teler Herman uit de Noorderkempen

Jarenlange trouwe leverancier van onze kipschnitzels

De familie Wouters uit de Noorderkempen is reeds generaties actief in de kippenhouderij. Herman Wouters werkt er samen met zijn zonen, die ook in het bedrijf zijn gestapt. De kippen groeien op met 100% plantaardige voeding van Belgische leveranciers. Hun welzijn is erg belangrijk en daarvoor gebruikt het bedrijf de modernste technieken. Zo zitten de diertjes op een bed van vlas en houtkrullen in de stallen. De kuikentjes worden ook daar geboren zodat ze niet van ergens anders moeten worden vervoerd.

Zalm

Albert Ras van Sea Fresh uit Urk (Nederland)

Het Nederlandse familiebedrijf Sea Fresh levert zijn heerlijke verse vis reeds jarenlang aan Lidl. De zalm wordt verantwoord gekweekt in de prachtige heldere fjorden van Noorwegen en draagt het ASC-keurmerk.